Forum novic

Programerski krožek

Programerski krožek

by Bajec Klemen -
Number of replies: 0

Vabljeni na uvodni sestanek programerskega krožka, v torek, 27. 9. ob začetku glavnega odmora v učilnici 37.

Krožek poteka v sproščenem vzdušju, vodita pa ga naša bivša dijaka Jure Slak in Maks Kolman, ki sta zelo uspešna doma in v tujini, znanje programiranja pa sta pridobila prav na tem krožku.

Predznanje programiranja ni potrebno; vabljeni vsi dijaki in dijakinje od prvega do četrtega letnika.

Ugotovili boste, da je programiranje za vsakega, saj hitro pritegne, je zabavno in ravno pravšnji miselni izziv, poleg tega pa tudi zelo uporabno.

Na krožku se bomo z začetniki najprej v pol leta naučili osnov programiranja (previdoma v jeziku Python), potem pa se bomo lotili tematik in projektov po željah dijakov.

Z dijaki, ki že imajo predznanje programiranja, bomo predvidoma delali napredno programiranje v C++ in potem to tudi uporabili v večjem in resnejšem projektu.

Med temami obravnavanimi na krožku se bo gotovo znašlo tudi: izdelovanje spletnih strani, postavljanje strežnikov, obdelava podatkov, podatkovne baze, web-scraping,  osnove kriptografije, analilza algoritmov, modeliranje fizikalnih pojavov z računalnikom, osnove numerične matematike in vektorjev, izdelovanje igric in grafika, osnove uporabe  Linuxa, ...

Teme in projekte vedno prilagajava željam dijakov. Osnovno (še nedokončano) gradivo si lahko ogledate na http://prog.gimvic.org/.

Na uvodnem sestanku še nikoli nismo pojedli več kot dveh dijakov, tako da le brez strahu!