Forum novic

Poletna šola računalništva na FRI

Poletna šola računalništva na FRI

by Klemen Bajec -
Number of replies: 0

Ljubljanska Fakulteta za računalništvo in informatiko (FRI) tudi letos organizira  delavnice namenjene osnovnošolcem in srednješolcem, ki želijo izpopolniti in nadgraditi svoje znanje s področja računalništva, informatike in razvoja aplikacij.  Prijavnina za  celotedensko delavnico je le 30€ ter  vključuje kosilo in malico. 

 

Na FRI bomo letos izvedli naslednje delavnice za srednješolce:

 

29. junij – 3. julij:

  • ·         Sestavljalnica iger: spoznavanje brezplačnega orodja, namenjenega izdelavi računalniških in mobilnih iger, in osnov programiranja, ki so potrebne za izdelavo igre. – že zapolnjena
  • ·         Robotki in malinove pite: s pomočjo malinove pite (Raspberry Pi) bodo dijaki v Pythonu sprogramirali robotsko roko tako, da bo sestavila kocke ali pa pospravila sobo. Zahtevano je poznavanje okolja Windows in osnovno poznavanje SQL.
  • ·         Računalnik je lahko umetnik: umetniške stvaritve dijakov bodo s pomočjo animacije oživele in se odzivale na okolje, tako da bodo lahko v realnem času vplivali na njihov izgled. Programirali bodo v okolju Processing.

6. julij – 10. julij:

  • ·         Kako vzgojiti ubogljivega robotka: dijaki bodo sestavljali mobilne robote z osnovnimi gradniki zbirke LEGO Mindstorms EV3. Vodili jih bodo na podlagi podatkov iz različnih vrst senzorjev in jih naučili samostojnega razmišljanja.
  • ·         Razvoj HTML5 aplikacij v oblaku z ogrodjem AngularJS: Dijaki se bodo naučili, kako se lotiti zasnove in implementacije praktične SPA mobile-first HTML5 spletne aplikacije s pomočjo ogrodja AngularJS.
  • ·         Programiranje v višji prestavi: spoznavanje novih metod reševanja problemov, delo z algoritmi in grafi ter priprava na računalniško olimpijado IOI ali CEOI. Zahtevano je predznanje programiranja v C, Javi ali Pascalu.


Prijave sprejemamo do 3. junija 2015 preko spletnega obrazca, ki je skupaj z navodili dostopen na www.fri.uni-lj.si/poletnasola. Na omenjeni spletni strani se nahaja tudi podrobnejši opis delavnic. Za dodatna vprašanja glede samih delavnic, prijav, nastanitve ali varstva se obrnite na sk@fri.uni-lj.si.