Forum novic

Priprave na olimpijade iz računalništva in informatike

Priprave na olimpijade iz računalništva in informatike

od Bajec Klemen -
Število odgovorov: 0

Tudi v letošnjem šolskem letu bomo izvajali celoletne priprave na olimpijade v računalništvu in informatiki: Mednarodna olimpijada v računalništvu in informatiki (IOI), Srednjeevropska olimpijada v računalništvu in informatiki (CEOI), Balkanska olimpijada v računalništvu in informatiki (BOI) in European Junior Olympiad in Informatics (EJOI).

Priprave bodo brezplačne in se jih lahko udeleži kdorkoli, a je pričakovano predznanje programiranja. Srečevali se bomo na približno dva tedna v prostorih Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani in to ob ponedeljkih od 16:00 do 19:00. Na pripravah bomo obravnavali snov v skladu z učnim načrtom olimpijad in si pri tem ogledali poučne primere starih nalog. Na vsakih pripravah bo tudi nekaj domačih nalog iz obravnavane snovi.

V okviru priprav bomo organizirali izbirna tekmovanja, ki bodo skupaj z rezultati iz najtežjih skupin na tekmovanjih ACM RTK (http://tekmovanja.acm.si/rtk/razpis) in FIT (https://www.zotks.si/tehnologije/razpis) podlaga za izbiro ekipe za CEOI.

Okviren urnik in vsebino priprav si lahko ogledate na spletni učilnici https://moodle.lusy.fri.uni-lj.si/course/view.php?id=71, ki bo glavna stran priprav. Poleg tega je na narejen tudi kanal #priprave na https://tekm-prog.slack.com/. Priprave so primerne za osnovnošolce tretje triade in srednješolce. Za dodatna vprašanja se obrnite na jure.slak@ijs.si.


Zainteresirani se na priprave prosim prijavite na https://forms.gle/Ak65tv1MuUQQGfNV6. Prve priprave bodo 21. 10. Ob 16:00 na FRI v Ljubljani v učilnici P18.